Yeni iş fikirleri









Eğer iş kurmak için yeni fikirlere ihtiyacınız varsa doğru yerdesiniz. Çünkü bu yazıda size birbirinden trend iş fikirleri sunacağız. Sunacağımız iş fikirleri sektörel büyüme, sektöre giriş şartları, potansiyel kazanç ve zaman/emek oranı gibi belli faktörlere göre sıralanmıştır. Diğer bir ifadeyle yatırım yapılacak en iş fikirlerini sunuyoruz sizlere:





1. Yemek Kamyoneti

Eğer restoran açmak istiyor ve bir restoran açmanın maliyetlerine katlanmak istemiyorsanız bir minibüs ya da kamyonet aracılığıyla da bu işi yapabilirsiniz. Örneğin 10.000 liraya alacağınız bir eski bir Volkswagen minibüs’e gereken modifikasyonları ve yatırımları (ızgara, masa, tüp vs.) yaptıktan sonra bu minibüsle seyyar bir köfteci kurabilirsiniz. Eğer lezzeti tutturur ve kemik bir müşteri kitlesi edinirseniz bu işten güzel paralar kazanabilirsiniz. Ancak bu işi yasal zeminde yapabilmek için işe başlamadan önce bağlı bulunduğunuz belediyeye başvurarak detaylı bilgi almayı unutmayınız.





2. Sağlıklı Besin Otomatları


Kola, çikolata ya da kahve otomatları hemen her okulda ve şirkette vardır. Ancak insanlara sağlıklı ürünler sunan otomatlar da olsa fena olmaz mı? Örneğin günlük sıkılmış portakal suyu sunan bir otomat ya da taze meyve sunan bir otomat da en az kola otomatları kadar ilgi çekebilir. İnsanların sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bilinç kazanmaya başlamaları sayesinde bu tür sağlıklı otomatların da önü açık diyebiliriz.

3. Tercüme

Küreselleşme ve dünyanın küçülmesiyle birlikte başka dilleri anlama isteğimiz arttı ve zorunluluk haline geldi. Bu noktada önümüzdeki 10 yıl içinde tercüme sektörünün %46 büyümesi öngörülüyor. Eğer anadiliniz gibi İspanyolca, Fransızca, İngilizce, Rusça vb. yabancı dilleri konuşabiliyorsanız bu alanda özel ders verebilir, tercüme şirketi açabilir, şirketlere tercümanlık hizmeti verebilirsiniz. Ancak Google Translate gibi platformların tercüme algoritmalarının gelişmesiyle gelecekte bir gün tercümanlara ihtiyaç kalmayabilir, ancak o günlere daha çok var.





4. Yazılım

Yazılım sektörü düşük giriş maliyeti ve yüksek getiri oranları ile yatırım yapılacak en cazip sektörlerin başında geliyor. Sadece 10 bin çalışanı bulunan ve piyasa değeri 350 milyar dolar civarında olan Facebook’un, Borsa İstanbul’da faaliyet gösteren şirketlerin toplam değerinin 2 katı olduğunu düşünecek olursak pek de haksız sayılmayız. Photoshop, After Effects, Illustrator, AutoCad, Java ve yazılım dilleri gibi konulara hakimseniz eğitim odaklı bir iş yapabileceğiniz gibi bir yazılım şirketi de kurabilirsiniz.

5. Çocuklara Yönelik Uygulamalar

Artık milyonlarca çocuk akıllı telefonlara ve tabletlere erişim sağlayabiliyor. Günümüzda sokakta oynayan çocuk görmek zor ancak üç yaşındaki çocukların çok iyi derecede bilgisayar ve internet kullanabildiklerine şahit oluyoruz. Durum böyle olunca çocuklara yönelik geliştirilen uygulamaların da büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Çocuklar için eğitici öğretici uygulamalar ve sanal oyunlar yaratarak şahane paralar kazanabilirsiniz.




6. Drone Kiralama

Son birkaç yılda drone piyasası inanılmaz bir hızla büyüyor. Sırf hobi amaçlı olduğu gibi bilimsel araştırma, gözetleme, kargo gibi konularda da drone’lara ilgi çığ gibi büyüyor.
Ortalama bir drone’un 3000 lira gibi bir fiyata sahip olduğunu düşünürsek, drone kiralama işi cazip olabilir. Yani 10.000 lira bir yatırımla 3 adet drone satın alabilir ve bu drone’ları insanlara kiralayabilirsiniz. Günlük drone kiralama bedelinin 2017 itibarıyla ortalama 500 lira olduğunu belirtelim. Yani kendini kısa sürede amorti edip size güzel paralar kazandırabilecek bir iş.





7. Akıllı Telefon Tamiri

Bugün hemen herkesin elinde en az bir akıllı telefon var. Dolayısıyla telefon tamirine de talep oldukça fazla. Eğer teknik beceriniz varsa akıllı telefon tamiri işine girebilirsiniz. İnsanlara özel bir hizmet sunmanız sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkarabilir. Örneğin ücretsiz kargo hizmeti verebilir ya da telefonu müşterinin adresinden alıp geri bu adrese teslim edebilirsiniz. Bunun gibi akıllı stratejilerle bu işte fark yaratabilirsiniz.





8. Yaşlı Bakım 


Ülkemizde 65 yaş üstü toplam 6.5 milyon kişi yaşıyor ve bu sayı her yıl biraz daha artıyor. Bu kişilerin sağlık sorunları ve yaşlılığın vermiş olduğu diğer sorunlar nedeniyle bakıma ihtiyaç duyduğu ise bir gerçek. Bu kişiler için alışveriş, temizlik, banyo, yemek gibi hizmetler sunabilirsiniz. Yaşlılara yönelik hizmet sunan pek çok şirket var, ancak burada da farklı stratejilerle sektörde ön plana çıkmanız mümkün. Örneğin Beauticians on the Go adlı ABD merkezli bir şirket, yaşlı kadınlara kendi evlerinde kuaförlük ve makyaj hizmeti veriyor.




9. Evcil Hayvan HizmetleriEvcil hayvan sayısı her geçen gün artıyor. Artık pek çok aile, çocuk sahibi olmak yerine kedi, köpek sahibi olmayı tercih ediyor. 2019 yılında evcil hayvan sektörünün 92 milyar dolarlık bir hacme yükselmesi bekleniyor. Böyle bir ortamda evcil hayvanlara yönelik spesifik hizmetler sunabilirsiniz. Örneğin Bird Tricks adlı şirket, papağan eğitimi konusunda uzmanlaşan bir şirket. Şirketin gelir kaynakları ise özel derslerden, kuş malzemelerinden ve kuş yemlerinden geliyor. ToiletTrainedCat adlı şirket ise kedilere tuvalet eğitimi verme konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Siz de bu şirketler gibi spesifik bir meseleye odaklanarak para kazanabilirsiniz.10. Sosyal Medya Danışmanlık Hizmeti


Sosyal medya platformlarına olan ilgi son derece büyük ve bu ilgi uzun süre devam edecek gibi duruyor. Bu bağlamda şirketlere ve şahıslara özel sosyal medya danışmanlığı yapabilirsiniz. Eğer internetin altından girip üstünden çıkarım, internetteki tüm trendlerden anında haberim olur diyorsanız sosyal medya danışmanlığı aradığınız iş fikri olabilir.

11. Ortak Kullanım Platformu

Airbnb’nin iş modelini analiz edip siz de benzer bir hizmet sunabilirsiniz. Örneğin insanların kameralarını sergilediği bir platform kurabilirsiniz. Bu platformda kamera sahiplerini ve kameraya ihtiyaç duyan kişileri buluşturursunuz. Yani alıcı ve satıcı arasındaki işlemlerden ufak bir komisyon olarak güzel paralar kazanabilirsiniz. Önemli olan platformun konsepti ve insanlara verdiğiniz güven imajı.





12. SEO Hizmeti

SEO’nun açılımı Search Engine Optimization’dur. Yani Türkçe olarak ifade edersek arama motoru optimizasyonu. Bu da şu anlama gelir. Google’da web sitenizin ilk sayfaya çıkması için web sitenizin ve içeriklerinizin Google’un istediği tarzda olması gerekir. Bu nedenle özellikle şirketlerin internette varlık gösterebilmeleri ve müşteri kazanabilmeleri için Google’da ilk sayfada çıkmaları büyük önem kazanır. SEO danışmanı olarak şirketlerin web sitelerini SEO talimatlarına göre düzenleyebilir ve bu işten para kazanabilirsiniz. Üstelik bu işi istediğiniz yerde yapabilirsiniz. Laptop ve wi-fi olması sizin için yeterli. Yani hem gezmek hem de para kazanmak istiyorum diyorsanız bu iş tam size göre olabilir. İster evde, ister bir cafede, ister Roma’da, ister İstanbul’da… İstediğiniz yerden çalışabilirsiniz.





13. Düğün ve Doğum Fotoğrafçılığı

Son yılların en gözde işlerinden biri de düğün ve doğum fotoğrafçılığı. Sosyal medyanın yükseliş göstermesiyle insanlar, özel günlerinin profesyonel fotoğrafçılar tarafından daha özenle kayıt altına alınmasını istiyorlar. Bu da fotoğrafçılığa “düğün fotoğrafçılığı” ve “doğum fotoğrafçılığı” gibi iki yan dal kazandırdı. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız fotoğraf makinesi, lens, ışık gibi ekipmanlara maksimum 10.000 lira yatırım yaparak bu işe girebilirsiniz. Talebin fazla olması nedeniyle fotoğraf portfolyonuzun iyi olması müşteri bulmanızı kolaylaştıracaktır. Evlenecek çifte güzel bir mekanda 2 saatlik bir dış çekim ve fotoğraf albümü sunarak ortalama 600-700 lira kazanabilirsiniz. Ne kadar profesyonel iş çıkarırsanız günlük ücretinizi o kadar artırabilirsiniz. Ayrıca bu iş sadece fotoğraftan ibaret değil. Düğün ve doğum için mini belgeseller de hazırlayabilirsiniz. Yani hem fotoğraf hem de video ile ilgilenenler bu işi ciddi düşünebilirler.
14. Youtuber’lık
Youtube üzerinden para kazanmak son yıllarda çok daha popüler oldu. Hatta pek çok kişi tam zamanlı olarak Youtuber’lık yapmaya başladı. Siz de belli bir tema belirleyip bu tema etrafında videolar yükleyerek izlenme sayısı oranında Youtube’dan gelir elde edebilirsiniz. Örneğin yemek pişirmeyi çok seviyorsunuz diyelim. Yemek videoları çekerek ve farklı yemek tarifleri sunarak Youtube üzerinden bir yemek kanalı oluşturabilirsiniz. İçeriğinizin kalitesi ne kadar yüksekse insanlar kanalınıza o denli ilgi gösterecektir. Eğer güzel bir ivme yakalarsanız Youtube’dan ayda binlerce lira kazanabilirsiniz.




1. Yemek Kamyoneti
2. Sağlıklı Besin Otomatları
3. Tercüme
4. Yazılım
5. Çocuklara Yönelik Uygulamalar
6. Drone Kiralama
7. Akıllı Telefon Tamiri 8. Yaşlı Bakım




9. Evcil Hayvan Hizmetleri
10. Sosyal Medya Danışmanlık Hizmeti
11. Ortak Kullanım Platformu
12. SEO Hizmeti
13. Düğün ve Doğum Fotoğrafçılığı
14. Youtuber’lık









Yorumlar

Yayınlar

PARA KAZANMAK İÇİN İŞ FİKİRLERİ

BAHÇE TASARIMLARI-BAHÇE DÜZENLEMESİ FİKİRLERİ

AYAK MANTARI NASIL GEÇER?

Gluten nedir? zararları nelerdir?

Kulaklık takanlar dikkat!

Pedikür yaptıranlar dikkat

HAYVANLAR

Miyop olmak istemiyorsanız bunlara dikkat etmelisiniz