Kayıtlar

Ocak 27, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

D vitamini eksikliğine dikkat

Resim
D vitamini eksikliğine dikkat! Kalp hastalıkları hem görülme oranları hem de yarattığı sonuçlar bakımından çok dikkat edilmesi ve asla ihmal edilmemesi gereken önemli bir sağlık problemidir. Bu konuda ortaya çıkan istatistikler gösteriyor ki, kalp hastalıkları dünya üzerindeki ölümlerin en güçlü sebeplerinden biridir. Hal böyle olunca kalp sağlığını korumak  ve kalp  ile ilgili en küçük bir belirtiyi bile dikkate almak gerekiyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç Dr. Habib Çil, kışın kalp üzerindeki etkilerini ve korunma yollarını anlatıyor.Özellikle de mevsimlerden kışsa… KIŞ MEVSİMİ KALBİ YORUYOR Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte soğuk havanın etkisiyle vücutta sempatik sistem aktive olur ve vücut nor adrenalin salgılamaya başlar. Bu durum ise kan basıncı, kalp, bacak damarlarındaki direnci ve kalp hızının artmasıyla sonuçlanır. Kalbin iş yükü ve oksijen ihtiyacı arttığından kalp krizi riski oluşur. Soğuk hava kas spazmlarının artması sebebiyle damar tıkanıklıklarının artmasına, gö

Gluten nedir? zararları nelerdir?

Resim
Gluten nedir? Gluten'in zararları nelerdir? Gluten, buğday, çavdar, arpa, yulaf gibi bazı tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Özellikle ekmek yapımında kullanılan hamurun ağsı yapısını oluşturan hamurun güçlü yapısından sorumlu olan proteindir. Glutensiz yapılan ekmek veya unlu mamüllerin çok fazla kabarmadığı bilinmektedir. Unlu mamullerin yapısını sağlayan madde olan gluten; çavdar, arpa ve yulaf gibi diğer tahıllarda da bulunur. Fakat gluten en çok buğdayda etkilidir. Günümüzde yararları ve zararları birçok uzman tarafından kaleme alınmış bilinçsiz tüketimin önüne geçilmesi için bilgilendirici çalışmalar yapılmıştır. Yediğimiz gıdaların ekmek, hamur işi ve birçok unlu mamülün paketlenmiş ürünleri tüketilmeden önce mutlaka içinde kullanılan malzemelere bakılmalıdır. Paketlenmiş hazır gıdalarda kullanılan Gluten aslında insan vücuduna fazlasıyla etki eden bir protein türüdür. Tüketilen Glutenli gıdaların ( Başta ekmek olak üzere) insan vücudunda bağımlılık yaratt

Miyop olmak istemiyorsanız bunlara dikkat etmelisiniz

Resim
Dünyayı bekleyen büyük tehlike: Miyop Çocuklarda ve yetişkinlerde telefon ve tablet kullanımına bağlı olarak uzağı görememek anlamına gelen miyop hızla yayılıyor. Uzmanlara göre 2050’de dünya nüfusunun yarısı miyop olacak Son dönemde çocuklarda ve hatta yetişkinlerde en sık görülen göz hastalıkları arasına giren miyop (uzağı görememe hastalığı) salgın gibi. Bilim insanlarının öngörülerine göre 2050'ye kadar dünyanın yarısı miyop olacak. Çünkü çocuklar tablete ve bilgisayara bakmaktan dış ortama çıkmıyor. Göz hastalıkları uzmanları, çocukluk çağındaki miyop vakalarının artmasının en önemli nedenini çocukların çok fazla kapalı ortamda bulunmasına ve bilgisayara çok bakmalarına bağlıyor. Uzmanlar, "Göz sağlığı için mutlaka güneşe çıkın ve 6 metreden uzağa bakmayı gerektiren açık ortamlarda bulunun" çağrısı yapıyor. İşte dünyayı uzağı görememekle tehdit eden miyop hastalığıyla ilgili göz hastalıkları uzmanları önemli bilgiler verdi. TELEFONLA AN FAZLA 20 D

Pedikür yaptıranlar dikkat

Resim
Dikkat!  Pedikür   yaptırmanın öyle bir zararı var ki... Kadınların yanı sıra günümüzde pek çok erkeğin de bakımlı olmak adına yaptırdığı  pedikür , bacaklarda bir tür damar hastalığı olan lipödeme yol açıyor. Kişinin kendi vücudundan aldığı mikropla ortaya çıkan lipödem, bacaklarda aşırı şişmeye neden oluyor. Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr.  Ahmet Akgül , bacaklarında varis gibi damar hastalığı olanların asla pedikür yaptırmamaları gerektiğini söyledi. Manikür ve pedikür ile bulaşan hastalıklara karşı hijyen vurgusu sürekli yapılırken Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ahmet Akgül'den dikkat çeken bir uyarı geldi. Prof. Dr. Akgül, pedikürün, bacaklarda selülit gibi bir görüntüyle başlayan bu nedenle de 'selülit hastalığı' da denilen lipödem hastalığına yol açtığını söyledi. Hastalığın kılcal damarlarda iltihaplanmayla ortaya çıktığını, çözüm amacıyla yapılan diyet ve sporun ise hiçbir işe yaramadığını anlatarak, "Bacaklarında herhangi bir damar hastalığ

Domuz gribine yakalanmamak için ne yapılmalı?

Resim
Domuz gribi  belirtileri neler? Domuz gribi nasıl geçer? Tedavi yöntemi nedir? Domuz gribinin seyri mevsimsel gribe yani klasik gribe benzer şekildedir. Bu açıdan bakıldığında  domuz gribi  mevsimsel gribe göre daha öldürücü ya da daha ağır seyreden bir hastalık değildir. Hatta hafif seyrettiği bile bilinmektedir. Domuz gribi olanlarda hiçbir ek hastalık, kronik bir rahatsızlık yoksa eğer, ölüm oranı neredeyse 10,000'de 1'dir. Ancak domuz gribi olan kişide herhangi bir kronik hastalık mevcut ise bu oran 1,000'de 1'er çıkar.  Mevsimsel grip olarak da nitelendirebileceğimiz bilinen gripte de ölüm oranları bu şekildedir ve domuz gribinin kendiliğinden geçme oranı yüksek bir hastalıktır. Peki, Domuz gribi belirtileri neler? Domuz gribi nasıl geçer? Giriş Tarihi: 31.1.2019  11:43   Güncelleme Tarihi: 31.1.2019  14:00 Domuz gribi olduğu sürece kişiyi yorgun hissettiren, yaygın kas ağrıları, ateş yapan, işe gitmesini engelleyen bir tablo ortaya çıkaca

Ek gıdaya geçen bebeklere dikkat!

Resim
Ek gıdaya geçen bebeklere ne verilmeli? Ek gıdaya geçen bebeklere verilecek yemekler neler? Bir çok kişi bebeklerinin ek gıdaya geçeceği zamanı heyecanlı bir şekilde bekler. 6 aylık olduğu zaman ek gıdaya geçilen bebekler bazen ebeveynlerine zor anlar yaşatabilir. Süt haricinde yeni tatlara alışmaya çalışan bazı bebekler sorunsuz şekilde ek gıdaları tüketirken kimi bebek ise yememeyi tercih ediyor. İşte ek gıdaya geçeceğiniz zaman kafanızdaki soru işaretlerinin cevabı. Yeni doğan bebekler 6 aylık sürece gelene kadar anne sütüyle beslenirler. 6 aydan sonraki doktor kontrollerinden sonra ek gıdaya ilk adım atılır. Bu süreçte anne ve babalar hem heyecan hemde ne yedirecekleri konusunda tereddütler içerisine girebilir. Kimi bebek ek gıdaya geçiş süresinde sıkıntı yaşamazken bazı bebeklerde ek gıdaya alışma süreci daha zor olabilir. İşte ek gıdaya geçtiğiniz zaman bebeğinize yedirebileceğiniz yiyecekler. Vitamin dolu meyveler, sebzeler, etler ve protein deposu bakliyatlara kada